...της άνευ χρήμασι εκδιδομένης ξανθιάς γυναικός το ηλεκτρονικό κιγκλίδωμα...

Η απορία του Διαβόλου

Πέμπτη 11/12/2014, περασμένα μεσάνυχτα. Βρέχει καταρρακτωδώς. Στο κίτρινο δωμάτιο το φως είναι ακόμα αναμμένο. Η ξανθιά διαβάζει HOT DOC. Ένας κεραυνός σκίζει την ησυχία. Διακοπή ηλεκτροδότησης!

Τα φώτα σβήνουν κι οι συναγερμοί «ανάβουν». Κεραυνοί, συναγερμοί, ιπτάμενοι αναρχικοί (!) συνθέτουν την απόλυτη κόλαση. Μια παράξενη αλλά οικεία μυρωδιά πλανάται στο δωμάτιο. (αυτός μας έλειπε τώρα)

- Πως από δω Βελζεβούλ;

- Έχω απορίες. Θα μου τις λύσεις;

- Για πες!

- Η Ελλάδα και ο Ρωμανός έχουν κάτι κοινό;

- Μπαρντόν; Τι κοινό μπορεί να έχει ένας άνθρωπος με μια χώρα;

- Να σου πω, της χώρας της σκοτώνουν τους κατοίκους, του Ρωμανού του σκότωσαν το φίλο. Της χώρας της χρωστούν και δεν τις δίνουν. Του Ρωμανού του όφειλαν και δεν ήθελαν να του δώσουν.

- Μάλιστα! Και;

- Τι και; Ο Ρωμανός για το δίκιο του πάλεψε, αντιστάθηκε έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του και κέρδισε. Κέρδισε γιατί το άδικο έχει κοντά ποδάρια.

Η χώρα; Θα κάνει το ίδιο η χώρα; θα αντισταθεί θα παλέψει για τα δίκια της;

- Και πώς να αντισταθεί δηλαδή; Να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;

- ΝΑΙ! 60% ΣΥΡΙΖΑ, 40% Χρυσή Αυγή! Η τέλεια ισορροπία. Ο Τσίπρας θα κυβερνά κι ο Κασιδιάρης θα επιβλέπει.

- Ψηφοφόροι θα υπάρχουν ή θα έχουν σκοτωθεί μεταξύ τους;

- Στη δημοκρατία χωράνε όλοι! Είναι απαραίτητος ο Κασιδιάρης στους χαλεπούς καιρούς σας για να βγάζει άπλυτα στη φόρα. Άκουσες το νέο ηχητικό ντοκουμέντο όπου ο Σαμαράς επεμβαίνει ωμά στη δικαιοσύνη;

(Μούγγα στα «μεγάλα» κανάλια, μούγγα κι από του Μαξίμου)

- Το άκουσα, αλλά δεν ξέρω αν είναι αληθινό.

- Είναι! Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν θα έβγαζε κάτι που εύκολα αποδεικνύεται ότι είναι κατασκευασμένο. Δεν τον συμφέρει κάτι τέτοιο. Χτίζει προφίλ κόμματος που λέει την αλήθεια ο προφυλακισμένος. Για σκέψου το...

- Κρυφοφαστιστάκος Βελζέβουλα;

- Ταμπέλες! Παντού ταμπέλες. Αναρχικός, ληστής, Συριζαίος, πρωθυπουργός. Οι προσωπικότητες μετράνε, όχι οι τίτλοι. Μπορεί ένας προφυλακισμένος φασίστας να είναι μεγαλύτερος πατριώτης από ένα πουλημένο πρωθυπουργό.

Μπορεί ένας ληστής τραπεζών να φάει 15 χρόνια φυλακή κι ένας Μπαλούρδος δολοφόνος να κάτσει 2 χρόνια στο κελί κι ας έχει σκοτώσει ένα 16 χρονο. Μην κοιτάς τις ταμπέλες λοιπόν. 

Σημασία έχει η ψυχή! Και σε ρωτώ έχει ο Έλληνας την ψυχή να αγωνιστεί να πεινάσει και σαν τον Ρωμανό να δικαιωθεί; Είναι ο Έλληνας Ρωμανός ή μήπως είναι Μιχελογιαννάκης που έκανε απεργία πείνας δύο ημέρες και την τρίτη έκοβε ρόδα μυρωμένα στη Βουλή με κουρού και καφεδάκια; 

Τι είναι ο Έλληνας Μαγδαληνή;